Cortland Desire 9´ #6 combo

Ett medium snabbt spö från cortland.  spöt ser vid första anblicken inte så speciellt ut, men man överraskas positiv när man tar tag i det. spöt har en låg vikt och ligger tillsammans med Desirerullen riktigt bra i handen.

Rullfästet skulle enligt min egen estetiska synvinkel varit svart men det är självklart en smaksak, huvudsaken är att det låser rullen riktigt bra. Spöt är som sagt väldigt lätt speciellt i jämförelse med spön i liknande prisklasser, det har fin respons och är lagom förlåtande vid misstag, ett perfekt spö att inleda sin karriär med och utvecklas inom sporten/hobbyn/livsstilen!

Den första givna fördelen är att den i det här combot levereras med en extraspole laddad med sjunklina. Detta blev min räddning under denna provtur då fisken var trög och höll sig vid bottnen, jag brukar ofta vara skeptisk till rullarna som följer med i färdiga kit då det ofta snålas in på just den fronten, men i det här fallet så är kittet i hopplockat utav oss och inte någon leverantör. rullen är robust och känns pålitlig utan att vikten skenar iväg.

 

Linorna till kittet är cortland fairplay floating rocket och sinking rocket.
Det här är något som inte är så vanligt vid köp utan kitt, det följer med 2st linor. För någon som är ny inom flugfisket så kan det här med linor vara lite förvirrande, olika taperingar, flyt/sjunk densiteter osv men här så får du en bra grund för att kunna hitta fisken i dem flesta lägena.

Normalt så inleder man sin karriär med en flytlina och kommer senare att få kompletera med en sjunkande för att kunna komma ner till fisken dem dagarna den ogärna rör sig från bottnen.  Flytlinan har en tapering som är bra för nybörjare och gör det lätt att få in tekniken med kasten från borna, lite snällare tapering som kommer att hjälpa dig med presentationerna utav flugan. Detsamma gäller för sjunklinan, vanligt med sjuklinefisket är att linan känns tung och svår att få till fina presentationer med men så är inte fallet med den här sjunklinan.

Jag blev imponerad av hur bra precision den här sjunklinan hade! en sak som ska tilläggas med sjunklinan är att den som många nya linor har en glatt coating som gör att den inte bryter ytspänningen omedelbart, detta försvinner utav sig självt efter ett tag eller så kan man tvätta av linan hemma med lite såpa vatten innan premiären!

 

Kort och gott om cortland desire combot: 

Allt du behöver för att komma igång med flugfiske, utan onödigt tjafs till ett fruktansvärt bra pris!

//Andreas Adolfsson